Utstillingen "Vendepunkthistorien" på skolebiblioteket

Kan du peke på en gang da livet ditt endret seg? En gang da livet tok en litt annen retning? Hva har disse endringene betydd for deg, hvordan har de formet deg? Besto du endelig førerprøven? Fikk du tilbud om ny jobb? Bestemte du for å likevel ta helsestudielinje? Hva er dín historie?

Utstillingen "Vendepunkthistorien" på skolebiblioteket

På bilde: Kjersti Blehr Lånkan (til venstre) og Madeleine Hopman, bibliotekar

Nå kan du se på betydningsfulle historier fra flyktninger og innvandrere på skolebiblioteket til Midt-Østerdal videregående skole. Kjersti Blehr Lånkan, journalist i Norsk Telegrambyrå, og elever ved medielinja ved Hamar Katedralskole, har intervjuet, tatt bilder av og filmet flyktninger og innvandrere. Slik samlet de mange av historiene. Målet til utstillingen er å bidra til økt forståelse, dialog og integrering. Noen av tekstene og videoene er også laget av flyktningene/innvandrerne selv.

- Vi vet alt, du lyver, sa de, og slo meg. Men jeg sa sannheten.
- I Brasil var jeg noen. Her føler jeg meg som ingenting - ennå.
- På veien traff jeg noen naboer som kom gående fort mot meg og sa: "De døde! De døde!"
- Jeg vant en dansekonkurranse i 7. klasse. Etter det har jeg bare dansa og dansa.

Midt-Østerdal videregående skole har en spesiell tilknytning til utstillingen. En av de som ble intervjua er Awet Kidanemariam Gebremeskel, elev på vg1 helse og oppvekst. Og så har to av elevene som har jobbet med utstillingen - Brynjar Endré Neuberg og Leander Svendsen - vært elev på vg1 medier og kommunikasjon under skoleåret 2015-2016.

Awet hos Vendepunktutstillingen

Utstillingen skal være til og med fredag 26. januar 2018. Skolebiblioteket er åpent for alle mellom kl. 09.00 og 15.00. Du er hjertelig velkommen!